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Reference:  4.3.2, 4.3.4, 4.3.7, 5.1.3, 5.1.4  
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Question 1a:  Is the mortar line required to be twice the distance from the bulk storage area?

Answer:  Yes.

Question 1b:  Is the display site required to be twice the distance from the spectators?

Answer:  No.

Question 1c:  Are the spectators required to be twice the distance from the bulk storage area?

Answer:  No.

Question 2a:  Does NFPA 1123 prohibit the reloading of paper mortars during the same display?

Answer:  No.

Question 2b:  Does NFPA 1123 specify one type of mortar over another for the purposes of reloading 
during the same display?

Answer:  No.

Question 2c:  Does NFPA 1123 in addressing the three most common type of mortars being used 
today, do so without prejudice?

Answer:  Yes.

Question 3:  Are mortars permitted to be located in the fallout area?

Answer:  Yes.

Issue Edition:  1990 
Reference:  2-2.4, 2-3.3.7*, 3-1.3.2, 3-3.2 
Issue Date:  December 1, 1993 
Effective Date:  December 21, 1993

Copyright  2013 All Rights Reserved 
NATIONAL FIRE PROTECTION ASSOCIATION



Formal Interpretation

NFPA 1123
Code for Fireworks Display

2014 Edition

Reference:  8.1.4.2, A.8.1.4.2 
F.I. No.:  1123-00-1

Question 1: Is it the intent of Paragraph 8.1.4.2 to postpone a fireworks display if the maximum 
continuous wind speed exceeds 5 mph?

Answer:  No.

Question 2: Is it the intent of Paragraph 8.1.4.2 to postpone a fireworks display if the maximum 
continuous wind speed exceeds 10 mph?

Answer:  No.

Question 3: Is it the intent of Paragraph 8.1.4.2 to postpone a fireworks display if the maximum 
continuous wind speed exceeds 15 mph?

Answer:  No.

Issue Edition:  2004 
Reference:  5.1.4.2 
Issue Date:  October 14, 2004 
Effective Date:  November 2, 2004
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